Bloemrijke beekrand

Projectpartners

Het project ‘Beekrandenbeheer in het stroomgebied van de Dommel en de Warmbeek’ is een gemeenschappelijk initiatief van watering De Dommelvallei, Europa, provincie Limburg en gemeenten Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Neerpelt, Overpelt en Peer.

logo watering de dommelvallei

Watering de Dommelvallei

Watering De Dommelvallei is gelegen in het noorden van de provincie Limburg. Een belangrijke taak van de watering is het beheer van de kleinere waterlopen in het stroomgebied van de Dommel. Daarnaast realiseert de watering verschillende projecten die invulling geven aan het lokaal integraal waterbeleid.

Meer informatie vindt u op deze pagina: watering De Dommelvallei

terug naar boven

logo interreg waterbeheer

Interactief waterbeheer in de grensregio Vlaanderen-Nederland

In dit grensoverschrijdend project zijn de deelprojecten gericht op waterkwantiteit, waterkwaliteit en gebiedsgericht herstel van grond- en watergebruik. De aanpak van de maatregelen vindt plaats via interactie met grondeigenaren, boeren en natuurbeheerders.

Meer informatie kan u vinden op: Interactief waterbeheer in de grensregio Vlaanderen-Nederland

terug naar boven

logo europa

Europa

Een gezond milieu is een belangrijk thema voor de Europese burgers en hun regeringen. Daarom loopt de EU voorop bij de wereldwijde inspanningen om het milieu te beschermen en de klimaatverandering te bestrijden.

Meer informatie kan u vinden op: www.europa.eu

terug naar boven

logo Interreg Vlaanderen Nederland

Interreg Vlaanderen Nederland

De Interreg IV programma’s stimuleren en faciliteren de samenwerking rond aangelegenheden van strategisch belang of rond gemeenschappelijke problemen die een gerichte en geïntegreerde aanpak vereisen die de nationale grenzen overstijgt.

Meer informatie kan u vinden op: Agentschap Ondernemen

terug naar boven

logo provincie Limburg

Provincie Limburg

De provincie Limburg is een unieke regio die met tal van woorden kan worden beschreven. Dit kan je alleen ter plaatse ervaren. Limburg is meer dan een naam op een kaart … het is in de eerste plaats een uniek gevoel!

Meer informatie kan u vinden op: www.limburg.be

terug naar boven

logo gemeente Bocholt

Gemeente Bocholt

In het noorden van de provincie Limburg, grenzend aan Nederland, verborgen in het groen: daar vind je de gemeente Bocholt. In deze prachtige omgeving waar de mensen vriendelijk en hartelijk zijn, voelt iedereen zich meteen thuis.

Meer informatie kan u vinden op: www.bocholt.be

terug naar boven

logo stad Hamont-Achel

Stad Hamont-Achel

Hamont-Achel is een charmant stadje met een boeiende geschiedenis en markante eigentijdse ontwikkelingen. Tot de grote rijkdom van Hamont-Achel rekenen wij de uitgestrekte natuur en het historisch erfgoed dat getuigt van een rijk verleden.

Meer informatie kan u vinden op: www.hamont-achel.be

terug naar boven

logo gemeente Hechtel-Eksel

Gemeente Hechtel-Eksel

In Hechtel-Eksel kan je gezellig in het groen vertoeven. Vooreerst zijn er de historische bezienswaardigheden. Daarnaast is er de ongelooflijke natuurpracht van heideland met stuifzand, uitgestrekte bossen, prachtige duinenruggen, en weelderige beekvalleien.

Meer informatie kan u vinden op: www.hechtel-eksel.be

terug naar boven

logo Stad Lommel

Stad Lommel

Lommel is een reservaat van rust en stilte met een bruisend middenstandsleven, economische groei en talrijke verenigingsinitiatieven. Lommel is een natuurlijk ondernemende stad, waar je een uitgebreid recreatief en toeristisch aanbod vindt en waar je gezellig en kwaliteitsvol kan wonen.

Meer informatie kan u vinden op: www.lommel.be

terug naar boven

logo gemeente Neerpelt

Gemeente Neerpelt

Neerpelt, een groene parel in het noorden van Limburg met grote en kleine natuurgebieden en blauwe linten van Dommel, Warmbeek, Prinsenloop en het kanaal Bocholt-Herentals als verbindingelementen in de open ruimte.

Meer informatie kan u vinden op: www.neerpelt.be

terug naar boven

logo gemeente Overpelt

Gemeente Overpelt

Overpelt is met zijn prachtig groen decor uitermate geschikt voor fietsers en wandelaars. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn ongetwijfeld de Overpeltse molens en het rijk gevulde molenmuseum.

Meer informatie kan u vinden op: www.overpelt.be

terug naar boven

logo stad Peer

Stad Peer

Peer is meer dan Bruegel alleen. Voor de natuurliefhebber is de groene omgeving van Mullemer Bemden een aanrader. Peer ademt een landelijk sfeer uit. Dit merk je aan de vele akkers, velden en boerderijen.

Meer informatie kan u vinden op: www.peer.be

terug naar boven

Sitemap